NIEUWS

Talent aan boord bij PDC | Karin aan het woord | #pdclovestalent

19-05-2020

Naast dat ‘HR-echt-ons-ding-is-zeg-maar’ en #pdclovestalent willen we de focus eens omdraaien en ons interne talent een podium te geven. En dan niet zozeer ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC werktijden. Vorige week bespraken we het talent van onze Maaike, de hardloopster van PDC. En deze keer stellen we graag onze nummer 2 voor die onlangs een vast contract heeft getekend bij PDC, namelijk onze wandelaar Karin.

Lees verder
NIEUWS

Temperatuur meten in coronatijd: wat zijn nu de regels?

19-05-2020

Organisaties vragen zich af of zij de temperatuur van werknemers mogen meten in verband met het coronavirus. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nieuwe informatie over dit thema gepubliceerd.

Lees verder
NIEUWS

Meer psychische klachten ervaren en hoger verzuimpercentage sinds 17 jaren

19-05-2020

Door de coronacrisis heeft een grote groep Nederlanders last van verergerde psychische klachten. Een derde zegt meer last te hebben van depressieve gevoelens, slaapproblemen en angst. De resultaten zijn op basis van een enquête van het Trimbos-instituut. Het instituut ondervroeg 3000 Nederlanders vanaf 18 jaar oud. Bijna 40 procent ervaart meer stress sinds de corona-uitbraak. Ze maken zich bijvoorbeeld meer zorgen over hun financiële situatie. Van de groep die meer stress ervaart, heeft 60 procent last van angstklachten en depressieve gevoelens. De helft heeft vaker last van slaapproblemen en een op de tien denkt wel eens aan de dood.

Lees verder
NIEUWS

Testen op COVID-19

19-05-2020

Een veel gestelde vraag die PDC krijgt via onze klanten die onder andere onze arbodienstverlening inzetten of er vastgesteld kan worden of iemand op dat moment besmet is met het coronavirus. Voor sommige beroepsgroepen is het noodzakelijk om vast te stellen of de medewerker werkelijk besmet is met het COVID-virus en zichzelf ziek meldt of door kan gaan met zijn werkzaamheden. Hiervoor wordt de PCR-test beschikbaar. Deze kan worden aangevraagd op verzoek van de PDC bedrijfsarts.

Lees verder
NIEUWS

Talent aan boord bij PDC | Maaike aan het woord | #pdclovestalent

13-05-2020

Het coronavirus heeft ons als maatschappij in de greep. Door de maatregelen die minimaal zijn ingesteld tot zeker 1 juni (en sommige tot en met 1 september) ziet de wereld er helemaal anders uit. Het lijkt alsof we even stil worden gezet met zijn allen, alsof alles wat de klok slaat ‘Corona’ heet. Natuurlijk nemen we de maatregelen van het RIVM in acht en houden we de hoofden zo veel mogelijk koel. We zijn vanwege onze arbodienstverlening druk met de ziek- en herstelmeldingen van onze klanten, adviseren we onze relaties bij diverse personele zaken zoals het binden & boeien van de medewerkers via ons Talentcentrum. Naast dat ‘HR-echt-ons-ding-is-zeg-maar’ en #pdclovestalent willen we de focus eens omdraaien en ons interne talent een podium te geven. En dan niet zozeer ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC-werktijden.

Lees verder
NIEUWS

HR tip | Update aanpassing concernregeling NOW

28-04-2020

Op 22 april jl. heeft Minister Koolmees per brief aangegeven de NOW-regeling op enkele punten aan te passen. Koolmees schrijft de brief als reactie op enkele moties en toezeggingen die gedaan zijn in het wetgevingsoverleg van 14 april jl.

Lees verder
NIEUWS

Landelijke zaaidag | Oogst wat je zaait, zo ook wat betreft je personeel

22-04-2020

Vandaag is het Nationale Zaaidag! In de afgelopen jaren werd duidelijk dat bijen en andere insecten bedreigd worden. Door het voedselaanbod te verhogen, en hiermee de biodiversiteit, kan je jouw bijdrage leveren. Afgelopen oktober 2019 hebben we ons 10 jarig Feestpakket verzonden waar ook een zadenvel bij zat. In dit vel zitten de zaden voor 30-40 tal bloemen. Wat ons betreft een hele goede dag om dit zadenvel erbij te pakken en te starten met zaaien.

Lees verder
NIEUWS

Wereldgezondheidsdag | Mentale en fysieke vitaliteit thuis en op het werk - tip 4

20-04-2020

Een twee weken geleden op 7 april was het Wereldgezondheidsdag. Als werkgever is deze dag een goede reminder om de bestaande maatregelen rond de werkplek onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door een degelijk gezondheids- en veiligheidsbeleid op de werkvloer te implementeren. Volgens de WHO slaat gezondheid op het werk op alle aspecten van de arbotechnisch verantwoorde werkplek die betrekking hebben op gezondheid en veiligheid, dus ook het voorkomen van gevaren. PDC kijkt met een HR bril naar deze dag en geeft 4 tips. Vandaag tip nummer 4, namelijk beweging!

Lees verder
NIEUWS

Wereldgezondheidsdag | Mentale en fysieke vitaliteit thuis en op het werk - tip 3

16-04-2020

Naar aanleiding van de Wereldgezondheidsdag van afgelopen dinsdag 7 april geven we met een HR en arbodienst bril op onze tips inzake de thema's veilig werken, de mentale en fysieke belasting, thuiswerken, etc. Vandaag bespreken we het belang van (veiligheids-)opleidingen, ontwikkelen en talent binden en boeien.

Lees verder