NIEUWS

PDC geeft 8 tips voor ontspanning op het werk

21-09-2017

In een modern bedrijf is ontspanning niet meer weg te denken. Reden: verbinding in het team, verhoging van het werkplezier en productiviteit en het werkt zeker ook verzuim verlagend. Het aanbieden van sport, spelletjes of ontspanningsoefeningen aan personeel heeft veel voordelen, maar ook enkele valkuilen. Acht tips van PDC om ontspanning op werk goed in te zetten.

Lees verder
NIEUWS

7 Tips bij een regelmatig zieke werknemer

20-09-2017

Iedereen voelt zich wel eens zwak en misselijk. Maar wat als je werknemer in korte tijd al drie keer ziek is geweest? Bijvoorbeeld als degene iedere maand minstens een dagje verzuimt? Dan is het tijd voor een stevig gesprek. Maar wat mag je wel en niet vragen en welke stappen doorloop je rondom een geregeld zieke werknemer? PDC geeft 7 tips.

Lees verder
NIEUWS

PDC Q & A: Wat mag u van de bedrijfsarts verwachten?

13-09-2017

Wat doet een bedrijfsarts nu precies? Is de arts onafhankelijk? Welke informatie geef en krijg ik? En wat als ik het oneens ben met de arts? PDC bespreekt 5 belangrijke vragen en antwoorden over de rol van de bedrijfsarts.

Lees verder
NIEUWS

Boetebeleid nieuwe Arbowet gewijzigd – basiscontract verplicht

06-09-2017

De Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet is per 1 september 2017 aangepast. Dit gebeurt vanwege de wijzigingen van de Arbowet en het Arbobesluit die per 1 juli 2017 zijn ingegaan. De meest opvallende aanpassing van de Arbowet is dat de werkgever moet beschikken over een basiscontract met een arbodienst.

Lees verder
NIEUWS

Zieke werknemer kost je 230 euro per dag

05-09-2017

71 procent van de bedrijven in Nederland schat verzuimkosten te laag in. 19 procent van de bedrijven denkt dat een zieke werknemer je slechts 50 euro per dag kost, in werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. En dit kan oplopen naar 400 euro per dag.

Lees verder
NIEUWS

Is die zieke werknemer wel écht ziek? PDC legt uit wat je kunt doen bij twijfel.

31-08-2017

Soms twijfel je als ondernemer of die werknemer wel echt zo ziek is dat hij niet kan werken. PDC legt uit wat je moet doen als je vermoedt of zeker weet dat ziekte wordt geveinsd.

Lees verder
NIEUWS

Het grote ik-blijf-ontspannen-dossier! Ook na de vakantie.

29-08-2017

Druk, tot in de derde overtreffende trap. Dat is de rode lijn in het werk van veel mensen momenteel. Vakantie is dan de periode waarin die druk afgebouwd ‘moet’ worden. Maar de meeste mensen kunnen die knop niet zomaar omzetten. De vakantie is voorbij en hoe zorgen we ervoor dat we niet in dezelfde valkuil stappen als ervoor. Lees in dit artikel veel voorkomende bronnen van werkgerelateerde stress. En hoe u en uw werknemer hierdoor verzuim kunnen voorkomen.

Lees verder
NIEUWS

Beste medicijn tegen verzuim: Werkplezier!

24-08-2017

De beste manier om ziekteverzuim te verlagen, is het verhogen van het werkplezier. Dat zegt een ruime meerderheid van de ondernemers in het MKB. Andere methoden, zoals 'telefonisch ziek melden', scoren veel minder goed. Maar wat kunt u doen? PDC geeft 3 tips.

Lees verder
NIEUWS

4 manieren om verzuim te voorkomen in het MKB

23-08-2017

Aan ziekte kun je vaak niets doen als ondernemer, maar aan verzuim wel. Hoe kun je ziekteverzuim voorkomen en verlagen binnen jouw bedrijf? PDC geeft 4 tips voor ondernemers in het MKB om verzuim te voorkomen.

Lees verder