NIEUWS

Van €2,8 mrd verlies aan werkstress naar €2,8 mrd voor werkplezier

13-11-2019

Het toegenomen ziekteverzuim door werkstress heeft de totale verzuimkosten voor werkgevers vorig jaar opgedreven. Dat komt niet zozeer door de hogere verzuimkosten per werknemer, maar door meer verzuimdagen. Onderzoeksinstituut TNO becijfert, op basis van de recentste gegevens, de verzuimkosten voor werkgevers in 2017 op €2,8 mrd op jaarbasis, zo maakte het bekend bij de start van de week van de werkstress. Een jaar eerder lag dat nog op €2,5 mrd.

Lees verder
NIEUWS

PDC toont groei & ambitie met het winnen van de 3e FD Gazellen Award

01-11-2019

Alles wat aandacht krijgt, groeit! Met het startschot in september heeft PDC de race uitgelopen en gewonnen. En mag PDC zich voor een derde keer op rij scharen bij de winnaars van de FD Gazellen Award. Op dinsdag 5 november wordt de ondernemersprijs door directeur Anja Lawera in ontvangst genomen. Een mooier moment voor deze onderscheiding is er niet. De Veghelse onderneming vierde in oktober nog het 10 jarig bestaan samen met de lancering van het PDC Talentcentrum. ‘Alles wat aandacht krijgt, groeit’ klopt nu zeker als een bus.

Lees verder
NIEUWS

Personeel Diensten Centrum Veghel bestaat 10 jaar | PDC Veghel opent Talentcentrum

09-10-2019

Personeel Diensten Centrum Veghel bestaat 10 jaar. Feest dus! Daarom pakt het bedrijf uit met een splinternieuw online Talentcentrum. Vanaf 1 oktober kunnen ondernemers, werkgevers en medewerkers hier terecht voor een uniek aanbod aan testen voor persoonlijke en professionele groei. Het doel? Talent ontplooien, betere team- en bedrijfsprestaties én meer werkgeluk.

Lees verder
NIEUWS

Levertijd eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 vertraagd

08-10-2019

Het aantal aanvragen van eHerkenning niveau 3 is, mede door de verplichting van eH3 door het UWV, enorm gestegen in een korte periode. Hierdoor is ook de verwerkingstijd opgelopen bij alle leveranciers van eHerkenning. Aangezien het verwerken van een eH3 aanvraag meerdere weken kan duren, kunnen de leveranciers uitlevering van eH3 voor 1 november 2019 niet meer garanderen. Ook het UWV heeft hierover een bericht opgenomen in haar nieuwsbrief.

Lees verder
NIEUWS

UWV of eigenrisicodragen

30-09-2019

Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer kost u veel geld. U moet het loon doorbetalen en misschien de uitkering. Bovendien krijgt u kosten voor de re-integratie en premies voor de verschillende verzekeringen. Hoe betaalt u dit allemaal? Loondoorbetaling bij ziekte kunt u verzekeren. En voor de Ziektewet of WGA kunt u eigenrisicodrager worden. Dan krijgt u namelijk korting op UWV-premies. Het risico kunt u dan weer afdekken via een schadeverzekeraar. Of u laat gewoon alles via UWV lopen. Wat zijn de verschillen?

Lees verder
NIEUWS

Tevreden over uw arbodienst? | 3 maanden extra bedenktijd, als u nu opzegt.

30-09-2019

Waar tijd soms de grootste vijand van de ondernemende mens is, kan het soms ook in uw voordeel werken. Want wanneer u uw huidige arbodienst voor dinsdag 1 oktober (pro forma) opzegt, kunt u per 1 januari 2020 overstappen naar de arbodienst van PDC Veghel.

Lees verder
NIEUWS

10 redenen om over te stappen naar de andere arbodienstverlener van PDC

16-09-2019

Het is weer de tijd van het jaar: werkgevers kunnen hun arbodienst voor 1 oktober (pro forma) opzeggen om per 1 januari te kunnen overstappen naar een nieuwe arbodienst. Bent u werkelijk tevreden over uw arbodienst? Weet u wat andere diensten aanbieden? En welk soort dienstverlening zoekt u eigenlijk? Om u op weg te helpen: hieronder presenteert PDC tien redenen om over te stappen naar een andere arbodienstverlener. Bijvoorbeeld die van PDC.

Lees verder
NIEUWS

Oplossing casus | Verzuimende medewerker & conflict

16-09-2019

Vorige week legden we u een casus voor naar aanleiding van ons telefonisch spreekuur op 2 september. Een werknemer meldt zich ziek in verband met een conflict op het werk. Wat nu? PDC krijgt met enige regelmaat deze vraag voorgelegd. Moet de ziekmelding aangemeld worden bij de arbodienst? Moet het loon worden doorbetaald? Kan, als het conflict niet wordt opgelost, de werknemer worden ontslagen? Zoals beloofd zouden we deze week de oplossing aandragen vanuit de PDC visie en werkwijze.

Lees verder
NIEUWS

Casus Arbodienstverlening | Verzuim door arbeidsconflict

16-09-2019

Een werknemer meldt zich ziek in verband met een conflict op het werk. Wat nu? PDC krijgt met enige regelmaat deze vraag voorgelegd. Moet de ziekmelding aangemeld worden bij de arbodienst? Moet het loon worden doorbetaald? Kan, als het conflict niet wordt opgelost, de werknemer worden ontslagen? PDC kreeg naar aanleiding van haar telefonische spreekuur op maandag 2 september de onderstaande casus binnen over een lopend verzuimgeval. PDC schetst de situatie en wil komende week met mogelijke oplossing(en) komen. In de tussentijd zijn we erg benieuwd wat in uw ondernemers of HR-ogen de oplossing zou moeten zijn. Komende maandag 9 september hebben we wederom een telefonisch inloopspreekuur.

Lees verder