NIEUWS

Tip 5: Bij intrede WAB | Gelijke monniken, gelijke kappen, ook voor uw payrollmedewerkers

14-01-2020

Zet u payrollmedewerkers in binnen uw organisatie? Vanaf 1 januari 2020 hebben zij recht op de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens uw cao die voor al uw medewerkers gelden. Heeft u bijvoorbeeld vastgelegd dat uw medewerkers ieder jaar een eindejaarsuitkering ontvangen?

Lees verder
NIEUWS

Tip 4 | Intrede WAB | Transformatie van de transitievergoeding

07-01-2020

Bij ontslag of het niet verlengen van een tijdelijk contract bent u verplicht een transitievergoeding te betalen. Dit is vanaf de eerste werkdag van toepassing. Het maakt hierbij niet uit hoelang de arbeidsovereenkomst heeft geduurd. De tijd dat iemand in dienst is geweest, bepaalt uiteraard wel de hoogte van de transitievergoeding. Dit is dus een flinke wijziging ten opzichte van 2019 en eerder.

Lees verder
NIEUWS

Extra bericht WAB | Drie maanden extra de tijd voor addendum lage WW-premie

20-12-2019

Op 29 november jongstleden berichtten we u over de wijzigingen rondom de hoge en lage WW-premies. Sinds gisteren is er bekendgemaakt dat werkgevers drie maanden langer de tijd krijgen om ervoor te zorgen dat hun administratie voldoet aan de eisen voor het toepassen van de lage WW-premie. Van 1 januari tot 1 april 2020 mogen zij zonder addendum tóch de lage premie toepassen voor werknemers met een vast contract.

Lees verder
NIEUWS

Tip 3: Bij intrede WAB | Kijk kritisch naar de ketenregeling

18-12-2019

In de huidige situatie mag u drie contracten in een periode van twee jaar aan uw medewerkers aanbieden. Daarna bent u verplicht om of een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van deze medewerker.

Lees verder
NIEUWS

Tip 2: Bij intrede WAB | Hoe zit het met oproepkrachten?`

09-12-2019

De kans is aanwezig dat er oproepkrachten bij u werken. Met de komst van de WAB verandert daar ook het een en ander voor. Heeft u namelijk oproepkrachten langer dan 12 maanden in dienst? Dan wordt het verplicht om een aanbod te doen voor een vast aantal uren. Wat moet u hierin allemaal regelen per 1 januari 2020? Lees hier verder.

Lees verder
NIEUWS

Tip 1: Bij intrede WAB | Houd rekening met hoge en lage WW-premies

29-11-2019

Met de komst van de WAB wordt er een hoge en een lage WW-premie geïntroduceerd. De lage premie geldt voor medewerkers met een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, behalve voor oproepovereenkomsten. De hoge premie geldt voor medewerkers met een overeenkomst voor bepaalde tijd en oproepkrachten. Uitzonderingen en berekeningen komen tijdens onze kennistafel op 23 januari 2020 aan bod.

Lees verder
NIEUWS

Prijs Talentcentrum verzilverd & tips voor het verzilveren van uw inhouse talent

21-11-2019

Afgelopen week hebben we onze winnares een prijs mogen overhandigen van een unike test uit ons PDC Talentcentrum. Miranda was erg verheugd met deze prijs en gaat binnenkort aan de slag met de Ambitiemonitor. PDC gaat haar volgen in dit traject en over een aantal weken maken we een vervolg afspraak om een advies uit te brengen rondom haar loopbaan en ontwikkeling. Heb je zelf al stilgestaan hoe je ervoor zorgt dat je team optimaal bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen? Hoe haal je het beste uit hen? En uit jezelf? Hoe herken en ontwikkel je talent?

Lees verder
NIEUWS

Van €2,8 mrd verlies aan werkstress naar €2,8 mrd voor werkplezier

13-11-2019

Het toegenomen ziekteverzuim door werkstress heeft de totale verzuimkosten voor werkgevers vorig jaar opgedreven. Dat komt niet zozeer door de hogere verzuimkosten per werknemer, maar door meer verzuimdagen. Onderzoeksinstituut TNO becijfert, op basis van de recentste gegevens, de verzuimkosten voor werkgevers in 2017 op €2,8 mrd op jaarbasis, zo maakte het bekend bij de start van de week van de werkstress. Een jaar eerder lag dat nog op €2,5 mrd.

Lees verder
NIEUWS

PDC toont groei & ambitie met het winnen van de 3e FD Gazellen Award

01-11-2019

Alles wat aandacht krijgt, groeit! Met het startschot in september heeft PDC de race uitgelopen en gewonnen. En mag PDC zich voor een derde keer op rij scharen bij de winnaars van de FD Gazellen Award. Op dinsdag 5 november wordt de ondernemersprijs door directeur Anja Lawera in ontvangst genomen. Een mooier moment voor deze onderscheiding is er niet. De Veghelse onderneming vierde in oktober nog het 10 jarig bestaan samen met de lancering van het PDC Talentcentrum. ‘Alles wat aandacht krijgt, groeit’ klopt nu zeker als een bus.

Lees verder