NIEUWS

Goede Vrijdag een wettelijke verplichte vrije dag? En andere feestdagen. Hoe zat het ook al weer?

12-04-2019

Op welke feestdagen moet u uw personeel vrij geven in 2019? Een overzicht voor werkgevers en uw personeel.

Lees verder
NIEUWS

Stijging interesse & deelname aan Wandel naar je werk dag - 4 april 2019

04-04-2019

Het is vandaag, donderdag 4 april, Wandel naar je werk dag en de organisatie van deze dag roep je op om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Het animo voor deze Wandel naar je Werk-dag, overgewaaid uit Australië, stijgt jaarlijks. In 2017 namen 67 organisaties deel aan het nationale initiatief en in 2018 werd dit aantal verdubbeld tot 135 organisaties. Ook dit jaar wordt een toename van deelnemers verwacht. Niet zo gek, want door dagelijks (een stuk) naar je werk te wandelen activeer je je brein én blijf je in beweging!

Lees verder
NIEUWS

TNO: Steeds meer werknemers met vast contract hebben burn-outklachten

19-03-2019

Het aantal burn-outklachten blijft stijgen, en vooral bij werknemers in vaste dienst. Dat blijkt uit het rapport van Arbobalans 2018 van het TNO, die tweejaarlijks wordt samengesteld.

Lees verder
NIEUWS

Internationale vrouwendag | Meeste topfuncties vrouwen in HR en finance (25 procent CFO)

08-03-2019

Nederland is aan een inhaalslag bezig als het gaat om de rol van vrouwen aan bestuurstafels. Het aandeel van vrouwen in leidinggevende functies is dit jaar groter dan vorig jaar. Ook wereldwijd is er sprake van een toename, concludeert accountants- en adviesbureau Grant Thornton na eigen onderzoek.

Lees verder
NIEUWS

Persbericht | PDC de enige gecertificeerde arbodienst in Meierijstad

21-02-2019

Vanaf heden mag Personeel Diensten Centrum Veghel zich een gecertificeerde arbodienst noemen. De arbodienst van PDC is gecertificeerd door Lloyd’s Register Quality Assurance volgens de norm Certificatieschema Dienstverlening Arbodiensten.

Lees verder
NIEUWS

Arbeidsrecht: Hoe deskundig is het deskundigenoordeel?

19-02-2019

Een werknemer is volgens een deskundigenoordeel niet in staat haar eigen werkzaamheden uit te voeren. Haar werkgever weigert desondanks haar loon te betalen, omdat de bedrijfsarts geen arbeidsgeschiktheid heeft geconstateerd. Het laatste woord is aan de kantonrechter.

Lees verder
NIEUWS

Spanning op de arbeidsmarkt naar nieuw hoogtepunt

15-02-2019

De spanningsmeter arbeidsmarkt is een grafische weergave van de spanning op de arbeidsmarkt. Spanning volgt uit de balans tussen vraag naar extra arbeid en het beschikbare aanbod hiervan.

Lees verder
NIEUWS

Reminder: Kosten voor ontvangen SMS code per 1 februari a.s.

28-01-2019

Graag attenderen wij u op de mailing die we hebben verzonden begin januari 2019. De informatie hierin is van belang voor alle onze klanten die gebruik maken van SMS als tweede factor bij inloggen in het PDC Verzuimportaal. Kosten voor SMS worden, zoals in de mail beschreven, per 1 februari 2019 doorbelast. We adviseren u over te stappen naar de beschikbare twee alternatieven, namelijk de USB token of via de Google Authenticator App. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Lees verder
NIEUWS

Wijziging inlogmethode & kosten PDC Verzuimportaal

10-01-2019

Heden loggen degene met een verstrekte toegang tot het Verzuimportaal in met een extra code, ook wel de TweefactorAuthenticatie genoemd. De meerderheid zal een sms als code ontvangen op zijn of haar zakelijke mobiel. Vanaf vrijdag 1 februari aanstaande zijn voor het ontvangen van een sms kosten berekend worden. Aangezien we u willen ontzorgen en zoveel mogelijk de kosten willen drukken, zijn er enkele alternatieven voorhanden. Deze zullen tevens vanaf heden voor eenieder beschikbaar zijn. Lees hier meer over wat zowel de gratis als de betaalde alternatieven zijn.

Lees verder