Ondernemen met Talent – PDC stelt voor….. Voetinstituut Penninx

Bij PDC zijn we blij met al onze klanten en zijn we geboeid door de ondernemersgeest met ieder zijn eigen vakgebied en verhaal. Zo ook wat betreft Voetinstituut Penninx uit Gemert. Dit instituut, gestart in 1957, is gespecialiseerd in het individueel oplossen van voet- & loopproblemen. Zij staan bekend om haar kwalitatief hoogstaande oplossingen. Denk hierbij aan steunzolen tot aan op maat gemaakte schoenen, die behalve medisch functioneel ook modieus van uiterlijk zijn. In het relatie tot de Week van de RI&E met het thema 'De ondernemer centraal' stellen we we graag onze talentvolle klant Voetinstituut Penninx aan je voor.

Wat is jullie talent?
Eigenaar Frank vertelt: ‘De podotherapeuten, podoloog en orthopedische schoentechnologen van Voetinstituut Penninx helpen de klant met het verhelpen van veelvoorkomende voetklachten. Wat een ogenschijnlijk klein probleem lijkt, bepaalt voor veel mensen hun dagelijkse bewegingsvrijheid. Daarom maken we voor elk voetprobleem samen met de klant een passend behandelplan.

Ook het vervaardigen van gecertificeerde werkschoenen en werksteunzolen kunnen we realiseren, op dit moment weten helaas veel werkgevers niet dat de normale steunzolen niet in werkschoenen gelegd mogen worden. Immers door een aanpassing te doen aan een werkschoen vervalt het veiligheidskeurmerk aan de werkschoenen, de fabrieksinlegzool eruit halen en een andere erin leggen mag dus niet.

Samen met een specialistisch team maken wij deel uit van het diabetische voetenteam in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond. Dit team is opgebouwd uit een revalidatie arts, vaatchirurg, internist, gipsmeester, wondverpleegkundige, podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus.'

Wie inspireren je?
'O.a. Topsporters vanwege hun uithoudingsvermogen en discipline. Topsporters uit allerlei hoeken kloppen bij ons aan te wetende; Jeffrey Herlings (WK motorcross), Tim en Martin Lips (Olympisch ruiter en bondscoach eventing), Rixt van der Horst (Paralympische dressuurruiterster), Karlijn Swinkels (WK wielrenster) en Max van der Pas (NK boksen). Alle deze sporters leggen de lat erg hoog, het zijn individueel ondernemers van hun eigen lichaam.'Beste advies?
'Sommige klachten zijn te voorkomen, daarom zijn er ook veel oplossingen die men preventief al kan inzetten. Kijk eens op onze website voor meer informatie www.devoetspecialist.nl ‘Met zorg vooruit’'.'

Waarom werk je samen met PDC?
'PDC is voor ons een laagdrempelig vertrouwd bedrijf. We hebben een zeer persoonlijke, vertrouwde band met hen. Even een vraagje tussendoor, niets is hen te veel.'

Meer informatie over PDC en ook samenwerken
Wil je meer weten over personeelsplanning en/ of over verzuimbegeleiding van je medewerkers? Wij bieden je graag een adviesgesprek aan, waarin we je concrete tips geven waarmee jij verder kunt. Uiteraard is het mogelijk dit gesprek op afstand te voeren. Bijvoorbeeld telefonisch, via Teams of een andere optie die je voorkeur heeft. We zijn bereikbaar via 085 – 44 44 330. In de maand september kun je vrijblijvend opzeggen bij je huidige arbodienst en wellicht je aan te sluiten bij de gecertificeerde arbodienst van PDC.

En wil je tips over thuiswerken, kijk dan voor meer informatie op www.pdcveghel.nl/thuiswerken.

Tot slot: let op elkaar, houd je waar mogelijk aan de maatregelen, maak er het beste van en blijf gezond!