Prinsjesdag 2020 | Corona en de gevolgen voor werkgevers

Prinsjesdag 2020 zit erop. We weten dat we een pittig 2021 tegemoet gaan, voor zowel de werkgever als de werknemer. Een ding is duidelijk: de overheid zet het huidige strijdplan verder in om tot positieve resultaten te komen om iedereen aan boord te houden. Precies ons credo. Voor jou als MKB-werkgever en HR professional zetten we, in onze opinie, de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.


Steun en herstel voor economie en arbeidsmarkt

Het kabinet verwacht € 12 miljard uit te geven aan herstel van de economie en arbeidsmarkt. Dat is nodig om bedrijven, werknemers en werkzoekenden te ondersteunen die problemen hebben door de coronacrisis. Het geld is onderdeel van het derde steun- en herstelpakket na de maatregelen tegen het coronavirus. Onderdeel van het pakket zijn:

Deze regelingen gaan in op 1 oktober 2020. De meeste regelingen gelden tot 1 juli 2021.

De maatregelen die er al zijn en worden voortgezet zijn erop geënt om zowel de werkgever als de werknemer aan boord te houden. Wil je hierover overigens meer weten en kijken of je organisatie vitaal is, kijk dan  op https://www.aanboordbijpdc.nl/


Investeringen voor economisch herstel en groei
In het Nationaal Groeifonds komt de komende 5 jaar € 20 miljard beschikbaar voor investeringen in welvaart op de lange termijn. Het Nationaal Groeifonds is een nieuw fonds. Het geld gaat naar kennisontwikkeling, infrastructuur en onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Een onafhankelijke commissie van experts beoordeelt de projectvoorstellen en adviseert het kabinet welke projecten geschikt zijn. Het kabinet wil daarmee zorgen dat ook volgende generaties kunnen wonen in een Nederland met goede zorg, goed onderwijs, een leefbare omgeving en genoeg geld om zelf te kunnen besteden.

Het kabinet wil dat ook bedrijven blijven investeren. Zodat het weer beter gaat met de economie. En Nederland weer uit de crisis komt. Het kabinet investeert daarom in 2021 vervroegd € 2 miljard. Dat geld gaat naar infrastructuur en verduurzaming. En maakt het met belastingmaatregelen aantrekkelijk voor bedrijven om te investeren.

Extra geld voor arbeidsmarkt en economie
Door de coronacrisis raken mensen hun baan of bedrijf kwijt en moeten zij omschakelen naar ander werk. Dat betekent dat zij nieuwe vaardigheden moeten aanleren. Het kabinet investeert vanaf 2021 € 1,4 miljard om mensen hierbij te helpen. Het budget gaat naar:

  • begeleiding van mensen van werk naar werk of vanuit uitkering naar werk;
  • meer bij- en omscholingsmogelijkheden;
  • intensieve begeleiding van kwetsbare scholieren naar werk of opleiding;
  • betere ondersteuning van mensen met problematische schulden.


AOW-leeftijd stijgt tot en met 2024
De AOW-leeftijd blijft in 2021 66 jaar en 4 maanden. Daarna stijgt de AOW-leeftijd jaarlijks, tot aan 67 jaar in 2024.

De wet over het pensioenstelsel wordt in 2021 aangepast, omdat de huidige wet niet past bij de veranderingen in de samenleving. Mensen veranderen bijvoorbeeld vaker van baan of gaan ondernemen.

Als de Eerste en Tweede Kamer instemmen met de nieuwe regels, wordt het duidelijker:

  • wat mensen aan premie voor hun pensioen inleggen;
  • wat ze aan vermogen opbouwen;
  • hoeveel hun pensioen later wordt.

Ook beweegt het pensioen straks sneller mee met de economie. Het gaat eerder omhoog als het economisch goed gaat en eerder omlaag als het economisch slechter gaat.

Werken met Wajong loont sneller
Werken loont sneller voor jongeren met een arbeidsbeperking in de Wajong. Als zij werken, houden ze naast hun uitkering 30 cent van iedere euro die ze verdienen. Met loondispensatie is dat bedrag hoger. Wie vroeger Wajong ontving en werkloos raakt, mag tot de AOW-gerechtigde leeftijd terugkeren in de Wajong. Ook ontvangen jongeren in de Wajong die een opleiding volgen, vanaf hun 18e jaar een volledige Wajong-uitkering. Voor deze maatregelen heeft het kabinet in 2020 en 2021 een budget van € 53 miljoen.

Meer informatie en HR + arbo-advies
Om over gedachten te wisselen wat betreft de diverse aanstaande of bestaande regelingen, wil PDC graag met jou een vrijblijvend gesprek aangaan om te zien waarin we je kunnen adviseren. Interesse? Bel dan naar 085 - 4444 330. Een van onze adviseurs op gebied van HR en arbo staat je graag te woord.