Testen op COVID-19

Een veel gestelde vraag die PDC krijgt via onze klanten die onder andere onze arbodienstverlening inzetten of er vastgesteld kan worden of iemand op dat moment besmet is met het coronavirus. Voor sommige beroepsgroepen is het noodzakelijk om vast te stellen of de medewerker werkelijk besmet is met het COVID-virus en zichzelf ziek meldt of door kan gaan met zijn werkzaamheden. Hiervoor wordt de PCR-test beschikbaar. Deze kan worden aangevraagd op verzoek van de PDC bedrijfsarts.

Voor deze test wordt met een wattenstaafje in de neus en keel gestreken. In het laboratorium wordt onderzocht of hierin erfelijk materiaal van het virus zit. Als dat zo is dan staat vast dat deze persoon op dat moment met het virus is besmet.

Dat is de reden dat alleen mensen, met ziekteverschijnselen die passen bij een COVID-19 infectie, getest worden. Deze PCR-test wordt uitgevoerd in de testfaciliteiten van de GGD, zoveel mogelijk bij de medewerker in de buurt. Wil je meer weten over de kosten en over de snelheid van de test? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie
Wil je advies hoe de test kan worden aangevraagd, of hoe een maatregel kan worden ingezet ten behoeve van je bedrijf en je personeel? Of vermoed je een besmetting bij een medewerker en heb je hier vragen over? Of zijn er gewoon andere vragen? PDC kan vanuit haar functie als arbodienst en HR-adviseur jouw vragen beantwoorden. Bel ons via 085 – 4444 330 of neemt contact op via info@pdcveghel.nl.