Wereldgezondheidsdag | Mentale en fysieke vitaliteit thuis en op het werk - tip 3

Naar aanleiding van de Wereldgezondheidsdag van afgelopen dinsdag 7 april geven we met een HR en arbodienst bril op onze tips inzake de thema's veilig werken, de mentale en fysieke belasting, thuiswerken, etc. Vandaag bespreken we het belang van (veiligheids-)opleidingen, ontwikkelen en talent binden en boeien.


Plan regelmatig opleidingen

Opleidingen zijn essentieel. Dit is misschien wel de beste manier om het aantal letsels te verminderen en de veiligheid op de werkplek te verhogen. Zelfs een hooggeschoolde en zeer ervaren medewerker moet een grondige opleiding krijgen over alle aspecten van het werk, of het nu om het bedienen van een heftruck gaat of hoe moet worden omgegaan met chemicaliën. Zo weten jouw medewerkers precies hoe ze machines moeten bedienen zonder hierbij letsels op te lopen. Daaruit zal ook blijken of er nog hiaten zijn in de veilige werkwijzen, die onmiddellijk moeten worden aangepakt.

PDC organiseert met enige regelmaat BHV trainingen zodat de veiligheid op de werkvloer kan worden geborgd. In september en december zullen we een BHV basis en herhaaltraining organiseren. Wil je hier nu alvast informatie over ontvangen, mail ons via info@pdcveghel.nl of bel ons op 085-4444 330.

En niet alleen de opleidingen zorgen voor veiligheid en borging van gezondheid maar ook het regelmatig volgen van cursussen, trainingen en opleidingen zorgen voor een positieve mindset en ontwikkeling van je medewerker. Als ondernemer kun je ook je steentje bijdragen om talenten écht tot bloei te brengen. Via het PDC Talentcentrum helpen we om verbeterpunten bloot te leggen en met ontwikkeltips en deskundig advies alles uit de onderneming te halen.

Zorg ervoor dat de procedures inzake gezondheid en veiligheid op het werk de nodige aandacht krijgen. Door het implementeren van de hierboven genoemde tips kan er voordeel gehaald worden uit een verhoogde productiviteit en een verbeterd welzijn van je team medewerkers.

PDC helpt bij vitaliteit van je team & staat klaar om vragen te beantwoorden
Wil je advies rondom de vitaliteit op de werkvloer of wil je dat wij dit onderdeel uit handen nemen? PDC staat klaar om je te ontzorgen. We maken graag een afspraak met je via Teams of waar mogelijk persoonlijk. Bel ons via 085 – 4444 330 of neemt contact op via info@pdcveghel.nl.