Verspillingsbewustzijn | PDC geeft 4 tips – deel 2

Tegelijk met onze verhuizing doopte PDC de maand februari om tot ‘no-waste’ maand. Dit met het oog om onszelf bewuster te maken van hetgeen wij aanschaffen en gebruiken als bedrijf zijnde. Oftewel om te achterhalen wat onze ecologische voetafdruk is. Voorop gesteld: PDC is op dit gebied geen expert of zijn we zeker niet heiliger dan de paus. Wel willen we ons steentje (hoe klein ook) bijdragen aan een beter milieu en wellicht kunnen we andere bedrijven stimuleren om hetzelfde te doen. Vorige week deelden we al de eerste 2 tips en we hebben besloten om de anti-verspillingsmaand door te zetten.

Recyclen op werk & afvalscheiding
Dat jij nu een lunch box mee naar werk neemt en je eigen herbruikbare koffiebeker bij je hebt, hoeft niet te betekenen dat iedereen op kantoor dit doet. Steeds meer mensen nemen naar hun werk de eigen lunch mee, zoals een salade of een warme soep. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Wanneer er dan toch een lunch buiten de deur wordt gehaald dan is afvalscheiding een goed initiatief. Zet aparte bakken neer voor plastic, groen afval, karton, overig afval en niet te vergeten de inktpatronen. Gebruikte cartridges kun je namelijk laten afhalen door bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben. Zoals bij een Handy-man of bij Van Lith in Veghel.

Betrokken collega’s en medewerkers
Alhoewel alle kleine beetjes helpen, heeft het meer impact om met het hele team duurzaam te zijn. Betrek je collega’s en medewerkers in de doelstellingen of kleine initatieven die wilt nemen om meer milieubewust op je werk te functioneren. Door samen de schouders er onder te zetten kun je veel meer bereiken. Toewijding zorgt voor een succes.

Overigens zet PDC de no-waste maand door in de komende tijd. We maken hierin ook de vertaling naar andere gebieden zoals anti-verspillingtips in relatie tot vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en voor het talent binnen je afdeling of bedrijf. Houd onze website & social media kanalen goed in de gaten.