Verspillingsbewustzijn | PDC geeft 4 tips – deel 1

Tegelijk met onze verhuizing doopte PDC de maand februari om tot ‘no-waste’ maand. Dit met het oog op bewustzijn te creëren ten opzichte van hetgeen wij aanschaffen en gebruiken als bedrijf zijnde. Oftewel om te achterhalen wat onze ecologische voetafdruk is. Voorop gesteld: PDC is op dit gebied geen expert of zijn we zeker niet heiliger dan de paus. Hoe klein ook, we willen ons steentje bijdragen aan een beter milieu en wellicht kunnen we andere bedrijven stimuleren om hetzelfde te doen. Lees hieronder onze tips die we reeds in de praktijk hebben gebracht.

Aanschaf en gebruik van materialen op kantoor
Laten we maar met de deur in huis vallen. Verhuizen en hiermee de nieuw aangeschafte spullen zijn beide niet goed voor het milieu. Naast hele mooie bureaus en stoelen hebben we namelijk ook veel verpakkingsmateriaal erbij gekregen. Gelukkig bestond het overgrote deel uit karton wat hier ingezameld wordt om het te laten ophalen.

Verder worden er ook op ons kantoor natuurlijk kantoorartikelen en -materialen gebruikt. Met name toch nog papier. Onze tips zijn om altijd de voor- en achterkant van een A4 te gebruiken & schaf bijvoorbeeld (waar mogelijk) FSC papier aan.

Zeg ‘nee/nee’ tegen onnodig afval
PDC heeft sinds kort een ‘Nee/Nee’ sticker op onze brievenbus omdat we merkten dat de reclamekrantjes ons in groten getale tegemoet kwamen. Op deze manier bespaar je per week al gauw 0,5 kg aan (oud) papier uit voor in de papierbak. Dat kan oplopen tot ongeveer 32 kg op jaarbasis. Dit maal 7,9 miljoen huishoudens in Nederland is dit een 252,8 miljoen kg oud papier onnodige belasting op het milieu. Deze 'Nee/Nee' sticker kun je bestellen bij je eigen gemeente en is gratis af te halen.

Volgende week delen we nog de andere twee tips.

In de tussentijd willen we aan jullie vragen: wat is jullie anti-verspillingstip die wordt toegepast binnen jullie bedrijf? Deel deze onder de hashtag #samentegenverspilling.