Tip 2: Bij intrede WAB | Hoe zit het met oproepkrachten?

De kans is aanwezig dat er oproepkrachten bij u werken. Met de komst van de WAB verandert daar ook het een en ander voor. Heeft u namelijk oproepkrachten langer dan 12 maanden in dienst? Dan wordt het verplicht om een aanbod te doen voor een vast aantal uren. Wat moet u hierin allemaal regelen per 1 januari 2020? Lees hier verder.

Het aanbod met een vast aantal uren moet gebaseerd zijn op het aantal uren dat de oproepkracht in de periode ervoor gemiddeld heeft gewerkt. Stel dat de oproepkracht zo’n 14 uur gemiddeld per week werkt, dan is het niet realistisch om aan te komen met een aanbod van 4 uur per week.

Deze wet is per 1 januari 2020 van kracht. Dat betekent dat u al uw oproepkrachten die op dat moment langer dan 12 maanden in dienst zijn een contract met vaste uren moet aanbieden. Neemt de oproepkracht het aanbod met vaste uren niet aan en blijft hij of zij liever als oproepkracht werken? Dan bent u na 12 maanden opnieuw verplicht om een aanbod met vaste uren aan te bieden.

Tip: er zijn HR-applicaties waarin u automatische signalen kunt instellen. Zo kunt u signalen instellen wanneer de 12 maanden verstreken zijn en u verplicht bent om een aanbod voor vaste uren te doen. Handig, want dan hoeft u dat zelf niet allemaal bij te houden.

Meer weten? Schrijf u in!
PDC organiseert op 23 januari 2020 een interactieve bijeenkomst in Veghel over de WAB. Lees hier meer over deze bijeenkomst.

Aan de hand van diverse voorbeelden krijgt u inzicht in de nieuwe wetgeving. In onderstaand programma staan de onderwerpen die behandeld worden. Leg de vragen die u heeft vooraf aan ons voor. Wij zullen de antwoorden proberen mee te nemen in de bijeenkomst.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u in! Dit kan via info@pdcveghel.nl ter attentie van Gwen. Wilt u meer weten over de bijeenkomst dan kunt u ons ook persoonlijk vragen stellen via 085 – 4444 330. Graag tot 23 januari 2020!