Reminder: Kosten voor ontvangen SMS code | Per 1 juli a.s. niet meer actief

Graag attenderen wij u op de mailing die we hebben verzonden begin januari 2019. De informatie hierin is van belang voor alle onze klanten die gebruik maken van SMS als tweede factor bij inloggen in het PDC Verzuimportaal. Per 1 februari jongstleden zijn er kosten verbonden aan het ontvangen van de SMS. Per 1 juli aanstaande zal de mogelijkheid als TweeFactorAuthenticatie niet meer beschikbaar zijn in het PDC Verzuimportaal. We adviseren u over te stappen naar de beschikbare twee alternatieven, namelijk de USB token of via de Google Authenticator App. Lees hieronder verder voor meer informatie.

1. Authenticator app
Een authenticator app is een gratis smartphone app die iedere 30 seconden een veiligheidscode genereert. Nadat u als gebruiker bent ingelogd in het PDC Verzuimportaal, krijgt u de vraag om deze code in te voeren. De authenticator app is de meest gebruikte optie. Het grote voordeel is dat er geen kosten aan zijn verbonden en u een authenticator app eenvoudig kunt downloaden vanuit een appstore en installeren op uw smartphone.

Zoek de app op in Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2&hl=nl

Of via de App Store van IPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/google-authenticator/id388497605?mt=8

PLUS Geen kosten; makkelijk in gebruik; de meeste mensen hebben smartphone.
MIN Als u geen smartphone hebt, of u mag deze niet gebruiken op de werkvloer, is dit geen optie.

2. USB token
Een USB token is een soort digitale sleutel die u in een USB poort van je computer stopt. Het PDC Verzuimportaal checkt automatisch of deze sleutel aanwezig is. USB tokens zijn persoonsgebonden. Het is dus niet mogelijk om met meerdere gebruikers een USB token te delen. USB-tokens moeten door de gebruiker zelf worden aangeschaft. USB tokens zijn vooral interessant voor gebruikers die zeer regelmatig inloggen of die, om wat voor reden dan ook, op hun werkplek niet beschikken over een smartphone.

PLUS Eenvoudig in gebruik; smartphone niet nodig; u hoeft geen code over te typen.
MIN Eenmalig kosten voor aanschaf van een USB token. USB-tokens worden nog niet door Microsoft Edge ondersteund.