Wijziging inlogmethode & kosten PDC Verzuimportaal

Heden loggen degene met een verstrekte toegang tot het Verzuimportaal in met een extra code, ook wel de TweefactorAuthenticatie genoemd. De meerderheid zal een sms als code ontvangen op zijn of haar zakelijke mobiel. Vanaf vrijdag 1 februari aanstaande zijn voor het ontvangen van een sms kosten berekend worden. Aangezien we u willen ontzorgen en zoveel mogelijk de kosten willen drukken, zijn er enkele alternatieven voorhanden. Deze zullen tevens vanaf heden voor eenieder beschikbaar zijn. Lees hier meer over wat zowel de gratis als de betaalde alternatieven zijn.

1. Authenticator app
Een authenticator app is een gratis smartphone app die iedere 30 seconden een veiligheidscode genereert. Nadat u als gebruiker bent ingelogd in het PDC Verzuimportaal, krijgt u de vraag om deze code in te voeren. De authenticator app is de meest gebruikte optie. Het grote voordeel is dat er geen kosten aan zijn verbonden en u een authenticator app eenvoudig kunt downloaden vanuit een appstore en installeren op uw smartphone.

Zoek de app op in Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2&hl=nl

Of via de App Store van IPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/google-authenticator/id388497605?mt=8

PLUS
Geen kosten; makkelijk in gebruik; de meeste mensen hebben smartphone.
MIN Als u geen smartphone hebt, of u mag deze niet gebruiken op de werkvloer, is dit geen optie.

2. USB token
Een USB token is een soort digitale sleutel die u in een USB poort van je computer stopt. Het PDC Verzuimportaal checkt automatisch of deze sleutel aanwezig is. USB tokens zijn persoonsgebonden. Het is dus niet mogelijk om met meerdere gebruikers een USB token te delen. USB-tokens moeten door de gebruiker zelf worden aangeschaft. USB tokens zijn vooral interessant voor gebruikers die zeer regelmatig inloggen of die, om wat voor reden dan ook, op hun werkplek niet beschikken over een smartphone.

PLUS Eenvoudig in gebruik; smartphone niet nodig; u hoeft geen code over te typen.
MIN Eenmalig kosten voor aanschaf van een USB token. USB-tokens worden nog niet door Microsoft Edge ondersteund.

3. SMS
Bij SMS als tweede factor krijgen gebruikers telkens wanneer ze inloggen een SMS bericht die zij vervolgens bij het PDC Verzuimportaal moeten invoeren. De optie is vooral bedoeld voor gebruikers die zeer sporadisch inloggen of die om een of andere reden geen gebruik kunnen of willen maken van een authenticator app of een USB token. Aan deze optie zijn wel kosten verbonden. Voor iedere SMS wordt een bedrag in rekening gebracht.

PLUS Eenvoudig in gebruik, (bijna) iedereen heeft een mobiele telefoon.
MIN Kosten voor SMS.

Wilt u van deze optie gebruik blijven maken, dan verneemt PDC dit van u per mail via verzuim@pdcveghel.nl. We kunnen onze financiele afdeling op de hoogte stellen van de bijkomende kosten.