Wijzigingen & update functionaliteiten PDC Verzuimportaal

In het PDC Verzuimportaal waar u op inlogt voor de ziek- en herstelmeldingen en het monitoren ervan, zullen een aantal zaken wijzigen die reeds van toepassing zijn. Klik hier voor het artikel met de meest prominente wijzigingen.


De eerste wijziging is van toepassing op het uitfaseren van automatisch gegenereerde systeemdocumenten bij verzuimmeldingen.

1.    Automatisch gegenereerde systeemdocumenten bij verzuimmeldingen zijn uitgefaseerd
De reden hiervoor is dat documenten persoonsgegevens bevatten en zijn daarnaast statisch. Het kan helaas niet bepaald worden dat de ene gebruiker meer of minder mag zien dan de andere gebruiker.

De onderstaande aanpassing is van toepassing op het wijzigen van de export en import ten behoeve van de medewerker. Alleen de gegevens kunnen worden geim- en geexporteerd worden op basis van rechten in de toegewezen rol.

2.    De werknemerimport en export wordt geconformeerd aan de rechten van de gebruiker.
Dat wil zeggen dat een gebruiker die een werknemerexport maakt geen informatie ziet waar de gebruiker in de applicatie ook geen inzage in heeft.

Ter voorbeeld: de gebruiker heeft geen rechten om communicatiegegevens van de werknemer te zien in de applicatie. Dan zijn deze kolommen leeg als de gebruiker een werknemerexport maakt.  Wanneer de gebruiker het bestand vervolgens weer importeert, worden deze kolommen genegeerd bij het importeren.

De volgende wijziging gaat over het kunnen kiezen van de standaard inzichtelijkheid per sjabloon.

3.    Het is mogelijk gemaakt om in de sjabloongenerator per sjabloon een standaard inzichtelijkheid te kiezen.
Wanneer deze standaard inzichtelijkheid ingesteld staat en een gebruiker voegt een document/notitie toe met dit sjabloon, wordt de inzichtelijkheid standaard ingesteld op basis van deze inzichtelijkheid.

Let op: heeft de gebruiker in zijn rol al een standaard inzichtelijkheid ingesteld staan, dan wordt deze standaard inzichtelijkheid op rolniveau overruled door de standaard inzichtelijkheid van het sjabloon.

Meer informatie
Wilt u meer weten ofver de wijzigingen binnen het PDC Verzuimportaal dan staan we u graag te woord. We zijn elke werkdag bereikbaar via info@pdcveghel.nl of via 085 - 4444 330.