BLOG

BLOG | Alleen organisaties met duurzaam inzetbare medewerkers zijn succesvol!

18-06-2018

Herkent u dit? In de huidige krappe arbeidsmarkt is het werven van nieuwe medewerkers uitermate lastig. Op het moment dat het nodig is beschikt u niet over de juiste medewerkers met de juiste kennis en ervaring. Met vaak diverse gevolgen van dien.

Lees verder
BLOG

BLOG: Duurzame Inzetbaarheid - Wilt u gebruik maken van de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid? Dan mag u onze workshop zeker niet missen!

31-05-2018

Voor 29 juni aanstaande kan elk bedrijf die wil investeren in Duurzame Inzetbaarheid nog een plan van aanpak indienen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook u kunt aanspraak maken op de ESF-subsidie die de overheid beschikbaar stelt. ‘Maar wat is nu precies duurzame inzetbaarheid?’ hoor ik u vragen. En waarom stellen de overheid en de Europese Unie hiervoor geld beschikbaar? Is het straks weer voorbij, na 2020 als de subsidie op is? En komt er dan weer wat nieuws langs? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Voor deze ESF 2014-2020 ronde was er ook al een ESF Actie 2007-2013. Al 14 jaar geld beschikbaar voor bedrijven en werknemers! Maar wat kunt u er concreet mee als ondernemer voor uw organisatie en uw personeel?

Lees verder
BLOG

BLOG: Praatjes zorgen niet voor duurzame inzetbaarheid

24-05-2018

Duurzame inzetbaarheid. Er wordt veel over gesproken. Het staat hoog op de directie en HR agenda. Elke ondernemer en HR-professional snapt dat er werk aan de winkel is. Dit is de praktijk zoals wij die vaak tegenkomen. Ook is de praktijk dat maar weinig organisaties de juiste vertaalslag maken. Dat er maar wat aangemodderd wordt. Verkeerde keuzes gemaakt worden. Het thema alleen maar aangevlogen wordt vanuit vitaliteit. Een brede integrale benadering ontbreekt. Het meest kenmerkende is dat het vaak bij praten en voornemens blijft. Er wordt niet doorgepakt. De oplossing? Lees hier verder.

Lees verder
BLOG

BLOG Duurzame Inzetbaarheid | “Werkgeluk & betrokkenheid”

14-05-2018

Betrokkenheid creëren? Communiceer! Bij veel bedrijven staat het vergroten van betrokkenheid van de medewerkers op de agenda. Maar dat zegt nog niets over hoe u dat doet en wat het oplevert? Lees hier verder.

Lees verder
BLOG

BLOG: Gezondheid & Vitaliteit | Hoe voorkomt u grijs verzuim?

02-05-2018

Een werknemer zit niet goed in zijn vel. Doet daardoor zijn werk niet goed. Hij meldt zich ziek want hij voelt zich ziek. Maar in werkelijkheid is hij niet arbeidsongeschikt. En er is sprake van grijs verzuim. Maar hoe voorkomt u grijs verzuim?

Lees verder
BLOG

Verhoging AOW-leeftijd: hoe houd ik oudere medewerkers inzetbaar en productief?

16-04-2018

“Hoe kan ik als werkgever voorkomen dat oudere medewerkers arbeidsongeschikt worden?” “Ervoor zorgen dat oudere medewerkers een zinvolle (productieve) bijdrage blijven leveren?”. Waarschijnlijk herkent u deze vragen. Als adviseur gericht op het verbeteren van de (duurzame) inzetbaarheid hoor ik ze vaak.

Lees verder
BLOG

De nieuwe Arbowet – Moet ik hier als ondernemer iets mee?

11-06-2017

De nieuwe Arbowet gaat vanaf 1 juli aanstaande van kracht. Maar wat moet u er nu concreet mee en welke zaken hebben prioriteit in uw toch al drukke agenda? PDC zet dit kort voor u op een rij.

Lees verder
BLOG

Hoe optimistisch is uw personeelsbestand?

10-03-2017

Terwijl de economie duidelijk opkrabbelt toont onderzoek aan dat 77% van de Europese werknemers op dit moment optimistisch is over de toekomst van hun werk. Optimisme zet de arbeidsmarkt in beweging. Daarom zullen werkgevers de nodige aandacht moeten besteden aan het vasthouden en werven van de juiste mensen. Dat kan door ze de mogelijkheid te geven om succesvol te zijn.

Lees verder
BLOG

De sollicitant die niet komt opdagen

10-03-2017

Vorige week woensdag zat ik er helemaal klaar voor. Ik had zeven sollicitanten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voor een klant van ons. De klant had dringend behoefte aan nieuwe medewerkers vanwege een groei in de omzet. Ik had een ruimte gereserveerd, koffie en thee gezet en de cv’s uitgeprint en wel klaar liggen. Helemaal klaar voor de ontvangst van de eerste sollicitant. Na 10 minuten wachten, bleek de eerste sollicitant niet te komen. Jammer, zijn verlies dacht ik nog. Op naar de volgende kandidaten. Aan het einde van de dag bleken er van de zeven kandidaten twee sollicitanten niet te zijn komen opdagen.

Lees verder