BLOG

Een arbodienstverlener met de mindset van een ondernemer?

01-10-2018

Ondernemers hebben een speciale mindset die alles te maken heeft met kansen en oplossingen. Gericht op het behalen van de beste resultaten voor iedereen. 24/7, vanuit een missie, een drive. Die mindset kennen wij. Die hebben wij als arbodienstverlener namelijk ook. Wij zijn een arbodienstverlener met de mindset van een ondernemer. Die bestaat dus echt.

Lees verder
BLOG

Vibemanagement haalt het beste uit uw mensen op werk!

23-09-2018

Vibemanagement is al een aantal jaar geleden over komen waaien uit Silicon Valley en heeft alles te maken met het managen van een goede vibe op de werkvloer. Vibemanagement zorgt voor een werkomgeving die mensen het beste uit zichzelf laat halen. Voor omstandigheden die ervoor zorgen dat ze in een flow komen en optimaal kunnen presteren. Vibemanagement is het managen van een goede energie, een goede sfeer. En Google heeft het misschien zelfs als eerste laten zien: een sfeer kan echt gemanaged worden. Dus ook bij u.

Lees verder
BLOG

Voldoet uw verzuimbeleid (nog) wel?

15-09-2018

Natuurlijk heeft u een verzuimbeleid, netjes opgesteld zoals de regels dat voorschrijven. Maar als dat beleid geen verbetering van ziekteverzuimcijfers laat zien, dan voldoet het niet. Ieder bedrijf is aan veranderingen onderhevig, ook dat van u. Wordt het verzuimbeleid hier niet frequent op getoetst, dan kan dat verouderen.

Lees verder
BLOG

Stop met duurzame inzetbaarheid en stap over!

06-09-2018

“PDC zegt: Stop met duurzame inzetbaarheid.” Zo kopte het artikel dat wij even geleden plaatsten op HR Base. Dat is ook de stelling die wij innemen. Een stelling waarmee wij u alert willen maken op de gedachte dat duurzame inzetbaarheid opgeknipt kan worden in ad hoc bedachte korte termijn acties. Een verkeerde gedachte. Want door dit te doen, zult u het uiteindelijke doel nooit bereiken.

Lees verder
BLOG

BLOG | Hoe hoog is het verzuimpercentage in uw bedrijf?

14-08-2018

Uit onderzoek van het CBS was het ziekteverzuim in het eerste kwartaal van 2018 in Nederland 4,9%. Hiermee is het verzuim veel hoger dan de jaren daarvoor. Onze vraag is: Hoe zien uw ziekteverzuimcijfers eruit?

Lees verder
BLOG

BLOG | Alleen organisaties met duurzaam inzetbare medewerkers zijn succesvol!

18-06-2018

Herkent u dit? In de huidige krappe arbeidsmarkt is het werven van nieuwe medewerkers uitermate lastig. Op het moment dat het nodig is beschikt u niet over de juiste medewerkers met de juiste kennis en ervaring. Met vaak diverse gevolgen van dien.

Lees verder
BLOG

BLOG: Duurzame Inzetbaarheid - Wilt u gebruik maken van de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid? Dan mag u onze workshop zeker niet missen!

31-05-2018

Voor 29 juni aanstaande kan elk bedrijf die wil investeren in Duurzame Inzetbaarheid nog een plan van aanpak indienen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook u kunt aanspraak maken op de ESF-subsidie die de overheid beschikbaar stelt. ‘Maar wat is nu precies duurzame inzetbaarheid?’ hoor ik u vragen. En waarom stellen de overheid en de Europese Unie hiervoor geld beschikbaar? Is het straks weer voorbij, na 2020 als de subsidie op is? En komt er dan weer wat nieuws langs? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Voor deze ESF 2014-2020 ronde was er ook al een ESF Actie 2007-2013. Al 14 jaar geld beschikbaar voor bedrijven en werknemers! Maar wat kunt u er concreet mee als ondernemer voor uw organisatie en uw personeel?

Lees verder
BLOG

BLOG: Praatjes zorgen niet voor duurzame inzetbaarheid

24-05-2018

Duurzame inzetbaarheid. Er wordt veel over gesproken. Het staat hoog op de directie en HR agenda. Elke ondernemer en HR-professional snapt dat er werk aan de winkel is. Dit is de praktijk zoals wij die vaak tegenkomen. Ook is de praktijk dat maar weinig organisaties de juiste vertaalslag maken. Dat er maar wat aangemodderd wordt. Verkeerde keuzes gemaakt worden. Het thema alleen maar aangevlogen wordt vanuit vitaliteit. Een brede integrale benadering ontbreekt. Het meest kenmerkende is dat het vaak bij praten en voornemens blijft. Er wordt niet doorgepakt. De oplossing? Lees hier verder.

Lees verder
BLOG

BLOG Duurzame Inzetbaarheid | “Werkgeluk & betrokkenheid”

14-05-2018

Betrokkenheid creëren? Communiceer! Bij veel bedrijven staat het vergroten van betrokkenheid van de medewerkers op de agenda. Maar dat zegt nog niets over hoe u dat doet en wat het oplevert? Lees hier verder.

Lees verder